Valódi párkapcsolati szimbiózis

2024.01.05

Így működik a valódi szimbiózis

 Gondolatolvasás, sértettség, félreértett szándékok, mind- mind jelen lehetnek egy kapcsolatban. Ezért néha úgy tűnhet, hogy a párkapcsolat egy bonyolult tánc, ahol mindkét fél csak találgatja a lépéseket. 

De mi van, ha azt mondanám, hogy van egy egyszerű titok, amitől minden összeáll? 

A kérdés, amivel folyamatosan szembesülök a konzultációk alatt, hogy párok felteszik nekem az alábbi kérdést Mi teszi jobbá a párkapcsolatot?

A tiszta és nyílt kommunikáció egy Láthatatlan Híd Egy jó párkapcsolat alapja, hogy férfiként és nőként nem csak együtt vagyunk, hanem együtt is működünk. Nem játszmák és szerepek döntik el a kapcsolat sorsát, hanem az, hogy mint FELNŐTTEK hogyan vállalunk felelősséget a közös jövőnkért. 

Ebben a dinamikában nem titkokkal és érzetekkel manőverezünk, hanem őszinte és tiszta kommunikációval építjük a kapcsolatunkat. Mondjuk ki, ami bennünk van!

A "mondjad ki, ne éreztesd" elve nem egy új divat, hanem egy időtlen igazság. Nem várjuk el, hogy a másik fél gondolatolvasó legyen, mert tisztában vagyunk azzal, hogy az érzéseink kifejezése a mi felelősségünk. Tisztelettel és odafigyeléssel kommunikálunk, hogy ne bántsunk/bántódjunk meg, hiszen minden szó, amit kimondunk, befolyásolja a másikat. 

Adj és kapj – de szeretetből!Minden cselekedetünk örömteli odaadás legyen, ne pedig kötelesség vagy cserébe várás. Ha valamit szeretetből teszünk, az sokkal inkább megerősíti a kapcsolatot, mint bármelyik kötelező jellegű gesztus. A hibák javíthatóak. A kapcsolatban követünk el hibákat, hiszen nem vagyunk tökéletesek, de ez nem a világ vége. Ezek az események lehetőségek arra, hogy megtanuljunk, hogyan oldjuk meg a konfliktusainkat, és hogy még erősebbek legyünk.

 Ha úgy érzed, elakadtatok, vagy csak egy magasabb szintű kapcsolatra vágysz, látogass el a www.nyekigabriella.hu  weboldalra, vagy írj nekem közvetlenül az info@nyekigabriella.hu  címen.