Elengedés

2023.09.09

Elengedés

Az elmúlt hetekben sokan kerestek meg párkapcsolati kihívásokkal, mintha valami rejtett ok állna a háttérben. (Néhányan tudjuk, hogy a csillagok és a bolygók állásai nem könnyítik meg ezt a helyzetet.) 

Sokan elgondolkodnak a váláson hosszú évek után, míg mások új kapcsolatokba kezdenek vagy éppen befejeznek egyet, valaki felvállalja a szeretői viszonyát, van aki elengedi.Mostanában sokat hallom ezeket is a kliensektől, hogy szerelmek véget érnek, emberek elhagyják egymást, megalázzák, becsapják, játékként néz rájuk a partner, használják őket vagy megtévesztik. 

Talán az élet próbálja rendezni a dolgokat? Számtalan kérdésük van és nem találják a helyüket, boldogtalanok, csalódottak, becsapva érzik magunkat vagy éppen a munkába menekülnek, hogy elfedjék valódi érzéseiket. 

Gyakran teszik fel nekem a klienseim azt a kérdést, hogyan gyógyulhatnak meg a másik által okozott sebekből és fájdalmakból? Van olyan aki nagyon nehezen tudja elengedni a másikat (Elengedési technikákat raktam fel ide a Facebook oldalamra és a Tik-tok csatornámra is -).

Ilyenkor azt javaslom, hogy gondolkodjanak el azon, mit tanulhatnak a történtekből és a partnertől. Ha egy új nézőpontból tekint a partnerre és megérti a kapcsolatuk mélyebb értelmét, akkor könnyebben megértheti őt. 

Hiszem, hogy az élet mindig tanít minket valamire, még akkor is, ha éppen nagyon fáj. A harag és a düh elszívják az energiánkat, viszont, ha az eseményre/történtekre ajándékként tud valaki ránézni, akkor képes lesz az energiákat újraépíteni. 

Az elengedés sosem könnyű, de érdemes azért dolgozni, hogy a felszabadulás érzése megérkezzen. Ha úgy érzed, hogy egy kis segítségre van szükséged ebben, keress meg, és beszélgessünk róla.

Szeretettel,Gabriella.